Marijke Talsma fotografe, wonend in het Friese Snakkerburen, is al haar hele leven zelfstandig aan het werk. Vanaf het einde van haar middelbare school periode begon ze met les geven als sport instructrice. Daarna is ze 10 jaar eigenaresse geweest van haar eigen sportstudio Bodyshape in Leeuwarden. Om haar creativiteit verder te ontplooien heeft ze haar passie voor fotografie weer opgepakt. Nadat ze rond de eeuw wisseling de sportstudio verkocht, heeft ze in Amsterdam de vakopleiding Fotografie gevolgd en met succes afgerond. Door deze kennis en ervaring kan Marijke gemakkelijk zelfstandig werken en goed met mensen omgaan. 

Als professioneel fotograaf doet Marijke verschillende opdrachten van portretten tot bedrijfsreportages. Ze maakt foto-verslagen van belangrijke gebeurtenissen zoals geboortes, bruiloften, jubilea en uitvaarten. Deze worden zorgvuldig samengevoegd en bewerkt in een mooi naslagwerk. 

Een specialiteit is Art fotografie, waarbij meerdere foto's door elkaar worden bewerkt tot een kunstwerk. Veel bedrijven en particulieren hebben hiermee speciale gebeurtenissen in beeld gebracht. Met deze kunstwerken, op grote doeken of borden afgedrukt, worden ruimtes verfraaid of reclame uitingen afgebeeld. 

Naast het werken in opdracht van maakt Marijke ook eigen werk. Haar grote liefde is natuurfotografie hier kan ze al haar creativiteit in kwijt. Puurheid, ongereptheid en kwetsbaarheid is hetgeen waar ze voor gaat om haar "perfecte" foto te maken. Misschien wel op zoek naar net die oneffenheid of imperfectie van de natuur,  wat ons als mens ook zo mooi maakt. Het leven leven net zoals de natuur zijn gang gaat, dat is ook de stijl van fotografie, bepaalt door HET moment. In expositie WereldsWad laat ze dit mooi zien. Misschien ook niet zonder reden dat ze daardoor grote bekendheid heeft verkregen en haar werk op prachtige locaties is te bewonderen.

"Ik wil het leven laten zien zoals het (bedoeld) is......ongekunsteld"